Matematik

vektorer

16. september 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle som kan hjælpe med denne opgave. 


 


Svar #1
16. september 2013 af inddd (Slettet)

Har selvet prøvet 1), men ved ikke helt om det er rigtigt

|a + b| = |a| + |b| 
=>
6 = 3 + 3
 Sandt?


|a+b| < |a| + |b|
=>
6 < 3 +3
falsk?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af Stats

Addition af vektorer

Vi ser tydeligt at længden |a + b|<|a| + |b|

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Generelt gælder kun den svagere ulighed

|a+b| ≤ |a| + |b|

I det første tilfælde er b = -a og dermed a+b = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2013 af Stats

Hvad hvis a=<2,0>, |a|=2 og
 b=<-2,0>, |b|=2.
Der vil a+b = <-2+2,0+0>, |a+b|=0.
Da gælder |a+b| < |a| + |b|...

Det kan godt være det lyder lidt dumt, men findes der et tilfælde hvor |a+b|=|a|+|b| siden du anvendte tegnet ''≤''

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er tilfældet, hvis vektorerne a og b er parallelle og ensrettede . Hvis, for eksempel, b = a, gælder der, at

|a+b| = |a| + |b| .


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2013 af Stats

GD. Det er sq da også rigtigt.. Den har jeg ellers ikke lige tænkt på.. Tak igen..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
16. september 2013 af inddd (Slettet)

Har jeg så lavet 1) rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, for der gælder jo ikke, at |a+b| = |a| + |b| . Som anført i #3 gælder der i dette tilfælde, at |a+b| = |0| = 0 . De to vektorer a og b er parallelle og modsat rettede og har samme længde. Summen af de to vektorer er lig med nulvektoren. Her gælder der klart, at

|a+b| < |a| + |b|


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.