Matematik

Hjææææælp kvadratsætning

20. september 2013 af Danlau (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godaften folkens :)

Nogen der kan hjælpe med omskrive følgende ved brug af kvadratsætning?

(x + 2y) (x - 2y)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kvadratsætningen om to tals sum ganget med de samme to tals differens.

(a+b)(a-b) = a2 - b2 .


Svar #2
23. september 2013 af Danlau (Slettet)

Kan bare ikke se hvordan jeg kan bruge det til dette regnestykke? :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af mathon

   a = x   og b = 2y


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2013 af mathon

Mon ikke du gør klogt i at lære dig kvadratsætningerne, som egentlig er folkeskolepensum?


Svar #5
23. september 2013 af Danlau (Slettet)

Jeg har aldrig lært kvadratsætninger :(

Jeg får det til :

(x + 2y) (x – 2y) = x² - 2y²

Passer det?

Skal jeg så regne det ud enednu en gang? og hvordan?

Jeg undskylder virkelig min dumhed, men jeg er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt.

(x + 2y)·(x - 2y) = x2 - (2y)2 = x2 - 2y·2y = x2 - 4y2 .

Som sagt er kvadratsætninger noget man lærer i folkeskolen. Slå dem op i din bog, hvis det er meget langt væk i tankerne.

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2

(a+b)(a-b) = a2 - b2 .


Skriv et svar til: Hjææææælp kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.