Matematik

potensregne regler

18. oktober 2013 af cheraiko85 (Slettet)

jeg skal reducere dette udtryk, vedhjælp af potens regneregler samt gøre rede for hvilke regneregler jeg har anvendt:

(1/12)^3 *  2^4   *3^3

jeg kan se at fordi en tolvedel og 3 begge er opløftet i 3 kan jeg gøre sålede:

(1/12*3)^3

regneregl nr 4: a^n * b^n  =(a*b)^n

men jeg mangler jo 2^4

(1/12*3)^¨3  * 2^4

ved ikke hvordan jeg skal komme videre da det jo ikk er samme grundtal, er der nogle som kan hjælpe?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2013 af mathon

                   12-3 • 24 • 3

                   (3•4)-3 • 24 • 3

                   3-3•4-3 • 24 • 3

                   3-3 • 33• (22)-3 • 24  

                   3-3+3 • 22•(-3) • 24  

                   30 • 2-6 • 24  

                   1 • 2-6+4  

                    2-2 = 1/22 = 1/4

regler:
              1/an = a-n

              an•ap = an+p

              (an)p = an•p

              a0 = 1       a≠0
     
 


Skriv et svar til: potensregne regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.