Matematik

Cykelsport

25. oktober 2013 af emmamusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer. Jeg har fået en matematikaflevering for, men sidder fast i disse to opgaver. 
Det skal lige siger, at jeg har matematik på C-niveau og går på første år, på gymnasiet. 
Nu skal I høre.

Opgaven står således.

Opgave 1: 

I cykelsporten benyttes følgende formel til at angive en stræknings gennemsnitlige stigning s: 
s = h*100/L
Det står selvfølgelig som en formel i min opgave, men kan ikke kopiere den over. 

Hvor h er stræningens højdeforskel (i km), og L er strækningens længde (i km) 

a) Bestem højdeforskellen h, når det gennemsnitlige stigning s er 5, og længden L er 8 km. 
        
Opgave 2

Arealet A af et trapez kan bestemmes ved formlen

A = 1/2 h *(a+b)

Hvor a og b er længden af de parallelle sider, og h er højden.

a) Bestem h, når a=4, b =6 og A= 20.

Det skal lige pointeres, at jeg har utrolig svært ved matematik og at jeg desværre ville blive enormt glad hvis i gad forklare mig meget speciekt og præcist hvad i gør, når i udregner opgaver som disse. Tak på forhånd!
Ps: Hvis nogen er meget erfaren under området matematik, så må i meget gerne skrive til mig, da jeg ønsker så meget hjælp i matematik som muligt. Kunne også være rigtig dejligt hvis i evt. havde nogle sider, hvor man kunne træne sine matematiske færdigheder. 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Du har for hvad angår begge opgaver en formel og nogle informationer omkring nogle værdier der indgår i de formler. Hvis du indsætter værdierne, så får du en ligning med en ubekendt som du så kan løse.


Skriv et svar til: Cykelsport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.