Matematik

Differentialligninger

26. oktober 2013 af fabrine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med to opgaver i matematik som jeg ikke forstår - håber der er en venlig sjæl der ude som vil give en hjælpende hånd!!! (SE FIL)

1. opgave

a) Tegn linjeelementer til differentialligningen f'(t) = 0.36*f(t). Overvej indretningen af grafvinduet. 

b) Vælg forskellige startsværdier, og undersøg, om det matematisk ser er forskellige typer af løsningskurver. Kommenter dette, når diferentialligningsmodellen beskriver et befolkningstals udvikling. 

Har tegnet linjeelementerne for differentialligningen (kan ses i bilag 1), har brugt startværdierne: [y(0) = -20, y(0) = 30, y(0) = 50]

2. Opgave

a) Tegn linjeelementerne til differentialligningen, der er givet på formen y'=-y. Overvej indretningen af grafvinduet. 

b) Vælg forskellige startværdier, og undersøg, om der er forskellige typer af løsningskurver. 

Har tegnet linjeelementerne for differentialligningen (kan ses i bilag 2), har brugt startværdierne: [y(0) = -20, y(0) = 30, y(0) = 50]

Vedhæftet fil: BILAG.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal følge opgavens vejledning og så drage konklusioner ud fra det.


Svar #2
26. oktober 2013 af fabrine (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvad der menes med 'typer' af løsningskurver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Alle løsningskurverne til disse differentialligninger er eksponentialfunktioner.


Svar #4
26. oktober 2013 af fabrine (Slettet)

Super tak!


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.