Matematik

Kvadratrod

16. november 2013 af Tilbudherder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad skal jeg gøre i følgende.

4t2+8t=0

Jeg skal finde t.

Skal jeg tage kvadratroden?

√4t2+8t=0

2t+2,8t=0     Eller   2t+2,8=0


Eller skal det løses som en andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af SuneChr

Sæt  t  udenfor en parentes.
Nulreglen.


Svar #2
16. november 2013 af Tilbudherder (Slettet)

t(4t+8)=0

således?

Og hvad skulle det hjælpe :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2013 af SuneChr

Ja, egentlig skulle der have været sat (4t) udenfor parentes.
4t·(t + 2)  =  0
Når en parentes, eller dét der står udenfor som faktor, er 0, er produktet 0 . (Nulreglen) .


Skriv et svar til: Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.