Matematik

Reducer

17. november 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal reducere dette udtryk se vedhæftet fil :

Vedhæftet fil: Reducer.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne til deres fællesnævner, sæt på fælles brøkstreg og reducer.


Svar #2
17. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Så hvis jeg jeg forlænger den første brøk med ab ville der står:

6ab/a2-b2 - 9b/a2-b2 = -3a 

Er det korrekt) Jeg ved godt man skal finde en fællesnævner, men hvad er fællesnævneren i mit udtryk??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2013 af PeterValberg

#2

(a + b)(a - b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den første brøk skal jo forlænges med (a+b), dvs. tæller og nævner ganges med (a+b) .


Svar #5
17. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Hvad med den anden brøk? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2013 af 123434 (Slettet)

Er det korrekt at man skal gange (a^2+b^2) for at få (a^2-b^2) væk.

9b/(a^2-b^2)

9b(a^2+b^2)

9ab^2+9ab^2=18ab^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den anden brøk er jo allerede forlænget til fællesnævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det hører ingen steder hjemme. Man forlænger den første brøk med (a+b), hvorefter man sætter på fælles brøkstreg.

6/(a-b) - 9b/(a2 -b2) = 6(a+b)/(a2-b2) -9b/(a2-b2) = (6a -3b)(a2 - b2) = 3·(2a-b)/(a2-b2)


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.