Matematik

3-trins-reglen

20. november 2013 af maop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal vha. 3-trins-reglen bestemme f'(x0) når x0 = 2 og f(x) = 3x2 + 4
Håber på lidt hjælp. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn differenskvotienten

( f(x0+h) - f(x0) ) / h

med den givne funktions forskrift, og med x0 = 2 . Vis, at differenskvotienten har en grænseværdi for h gående mod 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2013 af mathon


1.trin:
              f(xo+h) - f(xo) = 3(xo+h)2 + 4 - (3xo2 + 4) = 3(xo2 + 2xoh +h2) +4 - 3xo2 - 4 =
                                                         3xo2 + 6xoh +  3h2 + 4 - 3xo2 - 4 = (6xo + 3h)h

.

2.trin:
             f(xo+h) - f(xo)      (6xo + 3h)h
            ------------------ = ------------------ = 6xo + 3h
                     h                       h

.

3.trin:
                       f(xo+h) - f(xo)                 
            limes  ----------------- = f '(xo) = 6xo + 3•0 = 6xo
            h→0               h          

.

         xo = 2

           f '(2) = 6•2 = 12


                                                                                                 


Skriv et svar til: 3-trins-reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.