Fysik

Raketter

10. december 2013 af SivaJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis en raket skal op gennem atmosfæren hvilke krafter ville raket blive påvirket af og kan man opstille et matematisk udtryk for kræfterne.
Man skal huske at tage hensyn til tyngdeaccelerationen (g)

og atmosfærens densitet (p)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2013 af peter lind

tyngdekraften, kraften fra motorerne og gnidningsmodstand fra atmosfæren.

Man har helt givet opstillet et matematisk udtryk for kræfterne. Ellers vil det ikke køre så godt som det gør


Svar #2
10. december 2013 af SivaJ (Slettet)

HAHA! :D
Det er jeg ikke i tvivel om men kan bare ikke finde rundt i det har du mulighed for at forklare?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2013 af Jerslev (Slettet)

Forklare hvad?

Svar #4
10. december 2013 af SivaJ (Slettet)

Hvordan opstiller man et matematisk udtryk for kræfterne, som påvirker en raket?
Og hvad er formlerne for kraften fra motorerne og gnidningsmodstand fra atmosfæren? :)


Svar #5
11. december 2013 af SivaJ (Slettet)

Tyngdeacceleration:   g = G·M/(R+h)²

G = gravitationskonstanten

R = jordens radius

h = højde over jordoverfladen

M = jordens masse

Luftmodstand

F(luft) = 0,5·ρ·C·A·v²

C = 0,5 (fx)

Luften densitet i forskellige højder:

Højde                 Densitet

0                           1,2 kg/m³

2000                    1,0

5000                    0,72

10000                 0,41

15000                 0,20

20000                 0,1

Tyngdeacceleration:   g = G·M/(R+h)²

G = gravitationskonstanten

R = jordens radius

h = højde over jordoverfladen

M = jordens masse

Luftmodstand

F(luft) = 0,5·ρ·C·A·v²

C = 0,5 (fx)

Luften densitet i forskellige højder:

Højde                 Densitet

0                           1,2 kg/m³

2000                    1,0

5000                    0,72

10000                 0,41

15000                 0,20

20000                 0,1


Svar #6
11. december 2013 af SivaJ (Slettet)

ups ved ikke hvorfor den gjord det der men ja det er hvad jeg har at gøre godt med


Skriv et svar til: Raketter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.