Matematik

Omskriv et udtryk

13. december 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

hvordan kommer man fra udtrykket:

[ES]=([E]T-[ES]*[S]/KM til [ES]=([E]T*[S])/([S]+KM) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2013 af SuneChr

Kald i stedet
[ES] = a
[E]T = b
[S] = c
KM = d
og sæt nogle nødvendige og tilstrækkelige parenteser.
Det vil gøre ligningerne noget mere overskuelige.


Svar #2
13. december 2013 af Sinimini (Slettet)

okay. 

a=(b-a*c)/d

skal give 

a=(b*c)/(c+d)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2013 af SuneChr

1)  Gang begge sider med d og træk alt over på venstre side, så der på højre side står 0.
2)  Gang begge sider med (c + d) og træk (bc) over på venstre side, så der på højre side står 0.
Men 1) og 2) udtrykker ikke det samme.
Ved at prøve med et taleksempel, vil de to oprindelige ligninger heller ikke være identiske.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske er den oprindelige ligning

a = (b-a)·c/d

da man så får

ad = bc - ac

og dermed

a = bc/(c+d)

Med en besværlig og ufuldstændig notation kan det være vanskeligt at komme igennem.


Skriv et svar til: Omskriv et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.