Matematik

Løs ved håndkraft ligningen f ' (x) = 0

15. december 2013 af NaNoTecs - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således:

f(x) = - e(3x)+24 · e(12 ) · x + 5

Løs ved håndkraft ligningen  f ' (x) = 0    

f(x) = - e(3x)+24 · e(12 ) · x + 5
f '(x) = - 3 ·e(3x)+24 · 12 ·e(12 ) · x ? 288 ·e12) · x-3 · e(3 · x)

0 = 288 ·e(12) ·x -3 ·e3 ·x) <=> ((0)/(x))=288 ·e(12) ·(-3 ·e(3 ·x))
<=> x = 288 ·e(12) ·(-3 ·e(3 ·x))

Er det sådan her det løses? Eller hvordan gør man? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af peter lind

f'(x) = -3*e3x +24*e12


Skriv et svar til: Løs ved håndkraft ligningen f ' (x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.