Matematik

Vinkler

13. januar 2014 af mimok (Slettet)

Jeg har fået en opgave, hvor man skal beregne de spidse vinkler, koordinatakserne danner med planen: 3x-4y+z=24

Er der en, der kan give mig lidt vejledning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem komplementvinklerne til de vinkler, som aksernes retningsvektorer danner med en normalvektor n til planen. Retningsvektorerne for akserne er basisvektorerne

i = [1,0,0]
j = [0,1,0]
k = [0,0,1]

En normalvektor n til planen aflæses af planens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af mathon

En normalvektor for planen
er
                   n = [3,-4,1]

Beregn komplementvinklerne til vinklerne mellem aksernes basisvektorer og normalvektoren.


Svar #3
13. januar 2014 af mimok (Slettet)

Mange tak. Undskyld, hvis jeg spørger dumt, men hvordan er f.eks. i = [1,0,0] bestemt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2014 af mathon

Du mener vel
                         hvordan vinklen mellem  n = [3,-4,1] og i = [1,0,0] beregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

x-aksen står vinkelret på yz-planen, der har ligningen x = 0 og som har vektoren i = [1,0,0] som en normalvektor. Tilsvarende betragtninger haves for y-aksen og z-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2014 af mathon

                                       ni
                        cos(v) = -------
                                        |n|


Svar #7
13. januar 2014 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.