Matematik

Nulregel

14. januar 2014 af McNigguh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bruger jeg nulreglen på dette udtryk

 -x2+4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af SuneChr

Omskriv til
(- 1)·(x - 2)·(x + 2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=TU26qO0n6t4


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen ligning. Nulreglen kan bruges, når der foreligger en ligning, hvor den ene side er lig med 0.

Udtrykket her kan faktoriseres ved at benytte en kvadratsætning (a+b)(a-b) = a2 - b2


Svar #4
14. januar 2014 af McNigguh (Slettet)

Men hvordan? 

Når jeg faktoriserer den får jeg udtrykket:

-x+x+2*2

Hvordan omskriver jeg det?


Svar #5
14. januar 2014 af McNigguh (Slettet)

Sorry, udtrykket hedder også -x^2+4=0

Jeg skal bruge det til at bestemme et areal under grafen M, men jeg skal først bestemme grænserne


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Se #1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ligningen -x2 +4 = 0 er helt ensbetydende med ligningen

x2 -4 = 0 , eller

x2 -22 = 0

hvis det gør det lettere.


Svar #8
14. januar 2014 af McNigguh (Slettet)

Jeg er med nu. Tak for det


Skriv et svar til: Nulregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.