Fysik

Henfaldskonstanten af u-226. Hjælp!

20. januar 2014 af NaNoTecs - Niveau: A-niveau

U-226 henfalder ved alfa henfald med en halveringstid på 0,50 sekunder.

Man har til et bestemt start  tidspunkt 20*10^(23 )u 226 kerner. vor mange u-226 kerner er der så tilbage 0.50 minut senere?

Mit svar er N=N0*(1/2)^30/0,5 =60

Beregn henfaldskonstanten for overstående henfald? 

Mit svar. jeg bruger k=ln2/t^1/2 = j = ln2/20*10^23 ??????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

Du har lige lagt dette ud på tråden:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1433833

Der er ikke grund til at starte en ny med det samme indhold.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2014 af mathon

                                 N = 2,0•1024·(1/2)30/0,5

                                 k = ln(2)/T1/2 = ln(2)/(0,5 s) = 2ln(2) s-1 = ln(4) s-1


Skriv et svar til: Henfaldskonstanten af u-226. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.