Matematik

Eksponentiel sammenhæng. Hjælp!!

20. januar 2014 af NaNoTecs - Niveau: B-niveau

Om en sammenhæng oplyses, at den aftager eksponetielt, og at grafen går gennem punkterne (-5,221) og (31.49)

A) Bestem forskriften 

b) Beregn y-værdien svarende  til x=7

c) løs ligningen  y= 100 ved beregning

Disse 3 opgaver ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af peter lind

Du har y = b*aSæt de 2 punkter ind og du får 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b, som du må løse. Dividerer du de 2 ligninger med hinanden går b ud så du har en ligning med den ubekendte a


Svar #2
20. januar 2014 af NaNoTecs

Så y= 31.39*(-5.221)^x 

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

du kan selvfølgelig også bruge dine formler, for en eksponetiel ligning. 
ved ikke om du har lært noget med:

a=\sqrt[x2-x1]{y2/y1

og

 b=y1/(x1a)

Mvh Hjorthen


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2014 af mathon

se


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng. Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.