Matematik

0 reglen med brøkker

25. januar 2014 af Mattocks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og kigger på nogle opgaver jeg skal lave til næste uge, og finder ud af, at jeg er stået helt af når det omhandler dette.

Nogle der kan hjælpe med ligningerne her?

(1/x)+2x=3

(12x / x^2) - (16 / x-2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang den første ligning med x (x ≠ 0) og løs den fremkomne 2.-gradsligning.

I den anden ligning kan den første brøk forkortes med x, dvs.

12/x = 16/(x-2)

Gang overkors og løs den fremkomne ligning.


Svar #2
25. januar 2014 af Mattocks (Slettet)

Så den første ligning har svarende: 1/2 V 1 ?

og tak for det i øvrigt.


Skriv et svar til: 0 reglen med brøkker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.