Matematik

Reducer! NEED HELP!

05. februar 2014 af Dreamchaser (Slettet) - Niveau: C-niveau

(S-T)(S+T)-(S+T)^2 + 2ST 

Er der nogle som skrive udregningen og resultat på dette udtryk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv selv ar benytte to kendte kvadratsætninger til at gange parenteserne ud.


Svar #2
05. februar 2014 af Dreamchaser (Slettet)

Jeg får udtrykket til at se sådan ud: -S+T*S+T-S-T^2+ST, men jeg kan ikke regne den ud! 10andersen


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke tale om en ligning, men om et udtryk.

Udregn de enkelte led i udtrykket:

(S-T)(S+T) , benyt den kendte kvadratsætning (a+b)(a-b) = a2 - b2

(S+T)2 , benyt en anden kvadratsætning (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 .

Husk at hæve minusparentesen korrekt, og sæt så tingene sammen.


Svar #4
05. februar 2014 af Dreamchaser (Slettet)

S-T)*(S+T)-(S+T)^2+2ST = S^2+ST-ST-T^2-S^2+T^2+2ST = 2ST


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal huske at hæve minusparentesen omkring (S+T)2 korrekt, og husk også at medtage det sidste led +2ST .


Skriv et svar til: Reducer! NEED HELP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.