Fysik

Termo

14. februar 2014 af came (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en gas, der indeholder hydrogen og oxygen molekuler, i termisk ligevægt. Jeg vil finde ud af hvilke molekyler, der bevæger sig hurtigst i gennemsnit og med hvilken faktor.

Jeg ved at rms farten af molekyler i en idealgas er givet ved vrms=sqrt(3kT/m). Forholdet mellem hastighederne for hydrogen og oxygen ved den samme temperatur er jo så

vh/v= sqrt(1/mh) / sqrt(1/m0

Facit siger at forholdet mellem hastighederne er vh/vo=sqrt(mo/mh)

Jeg kan ikke forstå hvorfor massen for oxygenen ligger øverst i udtrykket på højresiden? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Overvej dine brøkregler. Dit resultat kan omskrives til det ønskede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2014 af mathon

         

              vh/vo = √(1/mh) / √(1/mo) = √((1/mh) / (1/mo)) = √((1/mh) • mo) = √((mo/mh)


Skriv et svar til: Termo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.