Kemi

Reaktionsligning for ester

21. februar 2014 af Sangi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er fortvivlet =O 

Ethansyre + pentan-1-ol <---> ethansyrepenthyl-1-ester + vand

C2H4O2 +  C5H12O <---> CH3COOCH2CH2CH3 + H2O

er det her rigtigt eller forkert? altså estere dannes ved binding af en alkohol og carboxyl, det er jeg med på. Også rengøres esteren for vand med svovl, da vand bliver fraspaltet ved en kondensation. også forskydes ligevægten mod højre når vandet er fjernet fra esterblandingen. Men hvordan ser reaktionsligning så ud? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2014 af mathon

                O                                              O   
                 ||                                               ||
          R' - C - OH   +  HO - R''   --->   R' - C - O - R''   +   H2O

hvor
            R' = CH3    og    R'' = CH3(CH2)4


Skriv et svar til: Reaktionsligning for ester

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.