Kemi

Syrestyrke og protolysegrad, hjælp til udregning

23. februar 2014 af NaNoTecs - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg kan ikke finde ud af hvordan man udregner de tomme felter i det vedhæftede billede. Søger hjælp. 

Vedhæftet fil: kemi kemi.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af wonk (Slettet)

For at gøre opgaven overskuelig for evt. hjælpere bør du sætte enheder på. Er det koncentrationer du søger når der står H3O+ / CHOO- / CHOOH, så bør du skrive [H3O+] / [CHOO-] / [CHOOH] samt enheder på dine egne resultater, f.eks. M/mol/mL....


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2014 af mathon

Når 0 < α ≤ 1 er ioniseringsgraden
har du
 
                              HCOOH (aq)   +   H2O (l)    <--->   HCOO- (aq)   +   H3O+ (aq
molariteter             cs - α·cs                                         α·cs                   α·cs             

         ligevægtsbrøk
                                          [HCOO-] • [H3O+]
                                         ------------------------- = Ks
                                                [HCOOH]

.

                                              [H3O+]2
                                         ----------------- = Ks
                                          cs  - [H3O+]

.

                                α·cs  = [H3O+] = 10-pH     

                                α = (10-pH) / cs                      


Skriv et svar til: Syrestyrke og protolysegrad, hjælp til udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.