Matematik

Optimering

28. februar 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med d'eren i den vedhæftede opgave. Håber at der er nogle, som vil hjælpe.

Screen Shot 2014-02-28 at 03.25.00.png


Svar #1
28. februar 2014 af inddd (Slettet)

i c'eren for jeg funktionen til at være:

Screen Shot 2014-02-28 at 03.29.26.png

Når jeg differentier det bliver det:
2 + (1/4πd2)/d2

Når jeg sætter det lig med 0 og isoler d, for intet svar i Maple.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1: "for" --> "får".

O = d + 2h + π·d/2 ,

A = d·h + (π/8)·d2 = 1 ⇒ h = (1/d) - (π/8)·d

og dermed

O(d) = (1 + π/2)·d + 2/d - (π/4)·d = (1 + π/4)·d + 2/d ,

O'(d) = (1 + π/4) - 2/d2 = 0 ⇒ d2 = 8/(π+4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

For O'(d) = 0, er

h = (1/d)·(1 - (π/8)·d2) = (1/d)·(1 - π/(π+4)) = (1/d)·4/(π+4) = (1/d)·d2/2 = d/2 , og dermed er den mindste omkreds

O(d) = d + 2h + π·d/2 = 2d + π·d/2 = d·(4 + π)/2 = √(2·(π+4))


Svar #4
01. marts 2014 af inddd (Slettet)

Er omkredsen ikke: O = d + 2h + π·d/2


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, som også anført i #2.


Svar #6
01. marts 2014 af inddd (Slettet)

Jeg har et sprøgsmål, hvorfor er omkredsen ikke 2d + 2h + π·d/2 ?
hvor 2d + 2h er omkreden for rektangelen, mens π·d/2 er omkreden for halvcirklen


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det skyldes, at den ene side i rektanglet, af længden d, ikke bidrager til omkredsen af figuren. Du regner jo heller ikke hele cirklens omkreds med i figurens omkreds, men kun den del af figuren, der er den ydre rand.


Svar #8
01. marts 2014 af inddd (Slettet)

Ved arealet skal jeg da ikke se bort fra det ene side?
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej arealet er jo sammensat af et rektangel og en halvcirkel. Det har ikke noget med omkredsen at gøre. Arealet er additivt ved sammensætning af figurer, der ikke overlapper. Omkredsen er ikke additiv på samme måde.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.