Matematik

Liniær funktion

04. marts 2014 af katjaARP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har vedhæftet et billede af en liniær funktion. 

Jeg skal finde definitionsmængden og værdismængden. Hvilke ender skal jeg bruge?
Så skal jeg også finde f(4) og f(1). Hvordan gør jeg det?

Vedhæftet fil: DSC_0431-1.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2014 af PeterValberg

Det er en stykvis lineær funktion.
Der mangler lige lidt x-aksen længst til højre, men jeg antager,
at den sidste sorte "prik" er lige over 8

Dm(f) = ]-3;8]

Vm(f) = ]-3;4]

med hensyn til f(4) og f(1) så aflæser du det på grafen :-)
find henholdsvis x = 4 og x = 1 og aflæs ved hvilken y-værdi
de lodrette linjer x = 4 og x = 1 vil skære grafen for f

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. marts 2014 af katjaARP (Slettet)

tak for hjælpen! :-)


Svar #3
04. marts 2014 af katjaARP (Slettet)

Hvordan løser jeg ligningen f(x)=3 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2014 af PeterValberg

Jeg havde nær sagt den modsatte vej :-)

Du tegner en ret linje y = 3 og projicerer dens skæringspunkt(er)
på x-aksen, hvorved du kan aflæse løsningen / løsningerne til ligningen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Liniær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.