Matematik

Ekspontiel funktion - hjælp

08. marts 2014 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey.. Har udregnet en ekspontiel forskrift for jordens befolkning udvikling, som i kan se i opgave 3 besvaring.. jeg har dog svært ved at svare på spørgsmål 4.. Er ikke helt sikker på hvordan jeg skal aflæse jordens befolkningsudvikling pr år, ved at kigge på forskriften.. Nogle som kunne hjælpe???

Vedhæftet fil: ll.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder eksponentiel funktion/foskrift/udvikling.

Benyt, at i modellen y = b · ax , er a = 1+r fremskrivningsfaktoren, og r er den relative vækst, når x forøges med 1. Svaret i spm 4 er derfor r udtrykt i %.


Svar #2
08. marts 2014 af ukendt96 (Slettet)

så 1,74% er svaret??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.

Bemærk dog, at din mellemregning ikke er helt korrekt, da

6083/2556 = 2,37989045, ikke 2,372065728 . Du har beregnet 6063/2556, ikke 6083/2556 .


Skriv et svar til: Ekspontiel funktion - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.