Matematik

Integralregning

11. marts 2014 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau
Kan i hjælpe med at udregne følgende? (Vedhæftet)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2014 af mathon

a)
             \int_{2}^{5}-3x^2dx = \left [-x^3 \right ]_{2}^{5} = -5^3 - \left ( -2^3 \right ) = -125+8 = -117
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2014 af mathon

b)
             \int_{-1}^{3}\left (e^{2x}+4 \right )dx = \left [\frac{1}{2}e^{2x}+4x \right ]_{-1}^{3} = \frac{1}{2}e^{2\cdot 3}+4\cdot 3 - \left ( \frac{1}{2}e^{2\cdot (-1)}+4\cdot (-1) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2014 af mathon

b) fortsat         

                               \frac{1}{2}e^6+12 - \frac{1}{2}e^{-2}+4 =

                               \frac{1}{2}e^6+16 - \frac{1}{2}e^{-2} =

                               \frac{\left e^{-2}(e^8+32e^2-1 \right )}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2014 af mathon

c)

           \int_{1}^{8}\left (\frac{1}{x}-0,2x \right )dx =\left [ \ln(x)-0,1x^2 \right ]_{1}^{8}=\ln(8)-0,1\cdot 8^2 -\left ( \ln(1)-0,1\cdot 1^2 \right )=

                                                                                        3\ln(2)-6,4+0,1 = 3\ln(2)-6,3


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.