Kemi

Molare masse

18. januar 2006 af MrJonas (Slettet)
Man ønsker at bestemme et stofs molar masse og opløser derfor 4,36 g i 10 g benzen. Kogepunktet for denne blanding bestemmes med Beckmanntermometer og findes at ligge 0,015 grader over benzens kogepunkt

A) Beregn M for det opløste stof
B) Beregn M, når kogepunktet er 0,016 grad (altså med en usikkerhed på 0,001

Svar #1
18. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

.. grad ) og angiv den procentiske usikkerhed på M

Svar #2
18. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

..

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2006 af frodo (Slettet)

find den molale koncentration (vha. kogepunktsforhøjelse), deraf stofmængden, og deraf den molare masse

B) samme fremgangsmåde, og sæt de to resultater i forhold til hinanden

Svar #4
18. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

Er dette korrekt så?

Delta TK = Kk * Cmolal
C(molal) = Delta T(k) / K(k)

C(molal) = 273,165 K / 2,53 K*KG/Mol
= 107,97 Kg/mol
- Tog K(k) For benzen, er det korrekt?

C(molal) = N(stof) / m(benzen)
N(stof) = c(molal) * m(benzen)
= 107,97kg/mol * 0,01 kg
= 1,0797 mol

M = m/n = 4,36 g / 1,0797 mol = 4,03815 g/mol?

Svar #5
19. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2006 af frodo (Slettet)

det er galt.

Delta T=0,015K
(enheden på celsiusskalaen er K. De 275,15 er kun en omregning fra de to skalaer. Ex: t=100*C=373,15K, t=100,015*C=173,165K => DeltaT=373,165-373,15=0,015K)

enheden for molal koncentration er mol/kg (bemærk, at det er et lille k, og lille g)
og ja, du skal anvende K for benzen'

derfra er fremgangsmåden korrekt, men du skal naturligvis have rettet dine tal..

Svar #7
19. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

hmm, så får jeg et tal der siger 73538,7 er det ikke lige i overkanten? Har bare erstattet 273,165 med 0,015K :S.. Det giver mig en stofmængde på 0,000059

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2006 af frodo (Slettet)

næ, det er jo det det giver.

Normalt vil man også observere betydeligere ændringer, men ikke i dette tilfælde, da molarmassen åbenbart er ret høj

Skriv et svar til: Molare masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.