Matematik

To linjers skæringspunkt

01. november 2016 af BlueRoses (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen

Jeg har problemer med denne opgave. Jeg har generalt svært ved at komme i gang. Jeg håber at der nogle der kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Ligningernes Ligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af mathon

1.3 To linjers skæringspunkt

I koordinatsystemet til højre er der indtegnet to linjer, f og e. 

 

a)Aflæs to punkter fra linje e. Udregn hældningskoefficienten ae og skæring med y-aksen, be

 

b )Find ligningen der repræsenterer linje e (indsæt a og b i y = ax+b)

 

c) Aflæs skæringspunktet mellem de to linjer.

 

f) Linje f hedder ???? = −2?? − 10 Beregn skæringspunktet mellem de to linjer. 

 

e) Hvis de to linjer er ortogonale, så er produktet af deres hældningskoefficient lig med "-1"  

 (ae • af = -1). Er linjerne ortogonale? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2016 af 012343210

a) Regner med at du godt kan aflæse to punkter, det er jo bare at kigge. eksempelvis (5,0) og (6,8)

b) Indsæt de to punkter i y=ax+b. Dette giver to ligninger med to ubekendte. løs dette og du har ligningens ligning

c) igen du skal aflæse et punkt (-6, 2)

d) sæt de to ligninger lig med hinanden (y=y):

ax+b=-2x-10 (a og b er fundet i opgave b) )

e) ortogonale = vinkelret på hinanden. Dette er tilfældet hvis produktet (du gange de to hældninger) er lig med -1 eksempelvis a1= -5 og a2= 1/5; produktet er her: -5*1/5=-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2016 af mathon

a)
           e går gennem (0,5) og (6,8)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2016 af 012343210

Beklager min fejl - var lige lidt for hurtig:P


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2016 af mathon

    Hældningskoefficienten for 
    e er:
                     a=\frac{8-5}{6-0}=\frac{1}{2}

hvoraf
                     e\! :\; \; y=\tfrac{1}{2}x+5


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2016 af mathon

e)

          hældningstalsprodukt
                                                   \frac{1}{2}\cdot (-2)

                                                                                       


Skriv et svar til: To linjers skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.