Matematik

Finde den afledte funktion

01. november 2016 af duvedik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg sidder med en aflevering, som skal afleveres meget snart og har bevær med at forstå disse opgaver, hvor jeg skal finde den afledste funktion:

f(x) = 3x -7

g(x) = 2x^3+4x^2+5

h(x) = 1/x + 5 e^3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af JulieW99

Du skal differentiere dem.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2016 af 012343210

Her er et par regneregler til at differentiere som måske kan hjælpe:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/afledede-funktioner

Giv et forsøg selv, så retter vi gerne hvis du er usikker


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2016 af mathon

       \left (cx^n \right ){}'=c\cdot n\cdot x^{n-1}

       \left (c\cdot e^{ax} \right ){ }'=c\cdot e^{ax}\cdot a

       \left (\frac{1}{x} \right )^{{ }'}=\frac{-1}{x^2}


Svar #4
01. november 2016 af duvedik (Slettet)

Jeg har prøvet en del og kommet frem til dette. Er rimelig usikker på nr 2. 0g 3., men vil ikke ikke rette det?

f ' (x) = 3x - 0

g ' (x) = 6x + 8x + 0

h ' (x) = -1/x^2+5e^15


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2016 af MatHFlærer

Det er ikke helt korrekt. Vender lige tilbageb når jeg er på min computer

Brugbart svar (1)

Svar #6
01. november 2016 af mathon

     f{\, }'(x)=3

     g{\, }'(x)=2\cdot 3\cdot x^{3-1}+4\cdot 2\cdot x^{2-1}+0=6x^2+8x

     h{\, }'(x)=\frac{-1}{x^2}+5\cdot e^{3x}\cdot (3x){}'=-\frac{1}{x^2}+5\cdot e^{3x}\cdot3=-\frac{1}{x^2}+15e^{3x}


Svar #7
01. november 2016 af duvedik (Slettet)

Mange tak for den søde hjælp!


Skriv et svar til: Finde den afledte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.