Matematik

Løs ligningen

08. november 2016 af Adamse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, nogle der kan løse ligningen?

3 (2x-1) = 4x - 9


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2016 af 012343210

regner med at der er et gange mellem 3 og start parantes og det ikke bare er opgave 3...

3 * (2x - 1) = 4x - 9

6x - 3 = 4x - 9

2x = -6

x = -3


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2016 af MatHFlærer

#1 det vil være mest oplagt, idet en parantes om alene vil være lige gyldigt. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2016 af mette48 (Slettet)

gang ind i parentesen

træk 4x fra på begge sider

læg 3 til på begge sider

del med tallet foran x på begge sider


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.