Matematik

diff ligning

21. november 2016 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

x*\dot{x}=t

hvordan løses dette, jeg ved man skal anvende separation, men får det forkerte resultat. den går gennem (sqr 2 , 1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2019 af c_aastrup

Tricket er at skrive ligningen en notation der lægger op til at bruge separation

x\cdot \frac{dx}{dt}=t

Så kan man anvende separation

\int x\, {dx}=\int t\, {dt}

Og herfra burde det være ligetil


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2019 af peter lind

x*dx/dt = ½dx2/dt

Integrer nu på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: diff ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.