Matematik

Hjælp Plz

19. oktober 2017 af Wsk10r3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Okay, så problemet er det at jeg har været døden nær de sidste 2 uger (mande syge mm.), og har derfor ikke haft mulighed for at få afklaret hvordan man løser nogle af opgaverne fra vores næste aflevering. Ville derfor spørge om der ikke var en venlig sjæl der kunne forklare mig hvordan jeg skulle lave nedenstående opgave :)

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion

f(x)=ax+b

hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). Det oplyses at f(2,9) = 19 og f(8,7) = 76.  a) Bestem en forskrift for f.

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2017 af Matkaj

a) Du har jo opgivet to punkter så brug to-punktsformlen (den med a =y2-y1 osv) til beregning af a og b


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2017 af Prionia (Slettet)

Hej,

forskriften skal være: f(x) = 9.827x - 9.50

prøv om du kan komme frem til det, ellers skriv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2017 af PeterValberg

Vedr. forskrift for lineær funktion ud fra to punkter,
se video nr. 4 og/eller 6 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. oktober 2017 af Wsk10r3 (Slettet)

#2

Hej,

forskriften skal være: f(x) = 9.827x - 9.50

prøv om du kan komme frem til det, ellers skriv.

Okay, jeg tror at jeg har brug for lidt mere hjælp til forskriften, fordi jeg fik den altså til f(x)=-0,33x*2


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2017 af Prionia (Slettet)

a = (y2 - y1) /( x2 - x)  = (76-19)/ (8.7 - 2.9) = 57/5.8 = 9.827 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2017 af Prionia (Slettet)

b = y2 - (9.827× x2)  = 76 - (9.827 × 8.7) = - 9.5


Svar #7
19. oktober 2017 af Wsk10r3 (Slettet)

#6

b = y2 - 9.827× x2 = 76 - (9.827 × 8.7) = - 9.5

aaah se nu giver det straks mere mening xD Tusind tak fordi du tog dig tid til at hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. oktober 2017 af Prionia (Slettet)

Ok, hvad med spørgsmål b?

resultatet er 5.04 = 5


Svar #9
19. oktober 2017 af Wsk10r3 (Slettet)

#8

Ok, hvad med spørgsmål b?

resultatet er 5.04 = 5

Den derimod giver absolut ingen mening what so ever


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. oktober 2017 af Prionia (Slettet)

Du skal finde værdien for x, når y = 40  (  x = antal isfri måneder )

y = a × x + b

40 = 9.827x + (-9.50)

40 + 9.50 = 9.827 x

49.5 = 9.827x

49.5/ 9.827 = x

5.04 =  x

kontrol af resultat:

40 =( 9.827 × 5.04) -9.50

40 = 40


Skriv et svar til: Hjælp Plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.