Kemi

Fremstil 3liter 0,05m svovlsyre

22. november 2017 af TBond (Slettet) - Niveau: B-niveau
Fremstil 3liter 0,05m svovlsyre . Svovlsyre har molarmassen på 98,078g/mol. Sådan har løse opgaven. 3liter = 3000 dvs. 0,05*3000/1000*98,078= 14,7117mg/L. Anden spørgsmål lyder at jeg skal fremstil 100ml stamopløsning 1000mgguinine/L

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af Heptan

Det giver 14,7117 g som skal opløses i 3 L vand. Syre i vand, det går an.

Til den anden, skal man gange koncentrationen med 100 mL/1000 mL = 1/10. Dvs man skal afveje 100 mg guinine og opløse det i 100 mL vand.


Skriv et svar til: Fremstil 3liter 0,05m svovlsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.