Matematik

Hjælp søges.

17. februar 2006 af kim19 (Slettet)
At køre med et bestemt taxafirma i dagtimerne koster 33,00 kr. i startgebyr samt
10,55 kr. pr. km. Det antages, at der ikke betales for ventetid.

a) Opstil en formel for sammenhængen mellem turens længde (antal km) og det
beløb, man skal betale for turen.

b) Hvor langt kan man køre for 200 kr.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2006 af Molle (Slettet)

a)
y = 10,55x+33,00

y = prisen i kroner
x = strækningen i kilometer

b)
200 = 10,55x+3,00
Der har du en ligning, der kan løses.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2006 af Molle (Slettet)

Tastefejl i b-opgaven. (Der skal stå 33,00 og ikke 3,00)

b)
200 = 10,55x+33,00
Der har du en ligning, der kan løses.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2006 af Romulus (Slettet)

#1
Kan se, at der er sneget en tastefejl ind i b), det skal selvfølgelig være 200 = 10,55x + 33,00.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2006 af Romulus (Slettet)

#2
Hehe, jeg var for langsom;)

Svar #5
17. februar 2006 af kim19 (Slettet)

hmm ligningen i B, er så
200 = 10,55x+33,00
200-33,00=10,55x

167
----
10,55

=15,83

Er dette rigtig så svaret er af man kan køre 15,83 km for 200 kr. ???

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2006 af Romulus (Slettet)

Det er fuldstændig rigtigt, den letteste måde at føre kontrol på, er at indsætte den fundne x-værdi i ligningen.

200 = (10,55 * 15,83) + 33,00

Og det stemmer.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2006 af baloon (Slettet)

Det er rigtigt!

Svar #8
17. februar 2006 af kim19 (Slettet)

Tak jeg er ikke god til matematik har faktisk også problemer med opgave 1 og 2 og 8 og skal bare have det lavet. håber i lige ville kikke på det


Svar #9
17. februar 2006 af kim19 (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg har faktisk også problemer med opgave 1,2 og 8 man kan finde opgaverne på dette link
http://peecee.dk/?id=29185

håber i lige vil kikke på det tak.

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2006 af fixer (Slettet)

#9
Det er nu fjerde indlæg om hjælp til samme opgaver, jvf. Det er uhørt at forsøge at øge chancerne for hjælp på denne facon - du spilder folks tid.

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=179406

Skriv et svar til: Hjælp søges.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.