Kemi

Stofmængde og molare masse

03. april 2018 af Freja25 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg skal regne stofmængden ud i 

137g NaCl 

137g AgNO3 

Jeg har fået afvide at jeg skal bruge formlen n=m/M men hvad er M og m i de to jeg skal regne ud?

Jeg skal også beregne masse af 

0,137molCO2 

0,137molCO 

Her har jeg ingen formel, hvordan skal den regnes ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2018 af 012343210

M er molmassen, som du enten kan slå op ved at google stofferne eller regne den ud fra stofferne selv:

NaCl: Na molmasse er 22,990 + Cl molmasse er 35,45 dvs. NaCl er 58,44g/mol

tal taget fra et periodisk system, Link: https://www.ptable.com/?lang=da

n=m/M = 137/58,44 = 2,344mol 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2018 af 012343210

Prøv med de andre, så tjekker jeg gerne.


Svar #3
03. april 2018 af Freja25 (Slettet)

Har fundet ud af det, tak! Men hvordan regner jeg den molare masse af fx NaCl med formlen M=m/n?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2018 af 012343210

Du tager molmassen/atomvægten af hvert grundstof  som saltet består af: Her Na samt Cl. I det periodiske system står denne værdi  lige under grudstofferne. Se eksempelvis her hvor der under Na står 22.99: https://www.ptable.com/?lang=da

Husk hvis det nu var Na2O ville man skulle gange natrium med 2 = 2 * 22.99 + 15.999...

Vedhæftet fil:freja.png

Skriv et svar til: Stofmængde og molare masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.