Kemi
Isomerisering/temodynamik!!
27. februar 2006 af
sortesilass (Slettet)
Isomerisering:
(Z)-2-buten --> (E)-2-buten
I en tom beholder påfyldes (z)-2-buten, hvoefdter den lukkes. Beholderen opvarmes til 97C og ligevægten indstiller sig.
Jeg har tidligere beregnet ligevætgskonstaten ved 97C til 2,32, spørgsmålet lyder så: hvor mange procent (z)-2-buten er der tilbage når ligevægten har indstillet sig?
Jeg får det til 30,1% kan det passe?
Det næste spørgsmål lyder:
Beholderen opvarmes til en højrere temperatur, og der indstiller sig en ny ligevægt mellem de to isomere stoffer. I dette tilfælde indeholder beholderen 55% (Z)-2-buten.
Beregn den nye temperatur?
Jeg får den nye temperatur til -1151,42 K, hvilket fortæller mig at jeg har lavet en regne fejl.
hvis der er 55% (Z)-2-buten, så må der vel være 45% (E)-2-buten, som giver en ligevægtskonstant på 9/11 ved at bruge formlen
deltaG(standard)= -R*T*lnK og indsætte de kendte værdier deltaG(standard) har jeg tidligere beregnet til = -2588J/mol for en temperatur på 97C, deltaH(standard)for isomeriseringen fik jeg til -4,18 og deltaS(standard) til -4,3J/mol*K
håber der er nogen der kan hjælpe mig hurtigts muligt!! på forhånd tak!
(Z)-2-buten --> (E)-2-buten
I en tom beholder påfyldes (z)-2-buten, hvoefdter den lukkes. Beholderen opvarmes til 97C og ligevægten indstiller sig.
Jeg har tidligere beregnet ligevætgskonstaten ved 97C til 2,32, spørgsmålet lyder så: hvor mange procent (z)-2-buten er der tilbage når ligevægten har indstillet sig?
Jeg får det til 30,1% kan det passe?
Det næste spørgsmål lyder:
Beholderen opvarmes til en højrere temperatur, og der indstiller sig en ny ligevægt mellem de to isomere stoffer. I dette tilfælde indeholder beholderen 55% (Z)-2-buten.
Beregn den nye temperatur?
Jeg får den nye temperatur til -1151,42 K, hvilket fortæller mig at jeg har lavet en regne fejl.
hvis der er 55% (Z)-2-buten, så må der vel være 45% (E)-2-buten, som giver en ligevægtskonstant på 9/11 ved at bruge formlen
deltaG(standard)= -R*T*lnK og indsætte de kendte værdier deltaG(standard) har jeg tidligere beregnet til = -2588J/mol for en temperatur på 97C, deltaH(standard)for isomeriseringen fik jeg til -4,18 og deltaS(standard) til -4,3J/mol*K
håber der er nogen der kan hjælpe mig hurtigts muligt!! på forhånd tak!
Svar #1
27. februar 2006 af sortesilass (Slettet)
come on.. Er der virkelig ikke ngn der kan hjælpe?
Svar #2
27. februar 2006 af frodo (Slettet)
30,1 virker fint nok.
Men i den næste glemmer du at Gibbsfunktionen er stærkt temperaturafhængig.
Du må opsætte flgd. ligningssystem:
DG=-RT*lnK OG G=H-T*S
H, S, R og K er kendte. G og T er ukendte. Løs ligningssystemet mht. T
Men i den næste glemmer du at Gibbsfunktionen er stærkt temperaturafhængig.
Du må opsætte flgd. ligningssystem:
DG=-RT*lnK OG G=H-T*S
H, S, R og K er kendte. G og T er ukendte. Løs ligningssystemet mht. T
Svar #4
17. januar 2008 af Sindberg89 (Slettet)
Hvordan kommer du frem til 30,1 % i første spørgsmål du stiller?
Skriv et svar til: Isomerisering/temodynamik!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
