Matematik

Ligning

18. juli 2018 af Johan873 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kommer jeg videre herfra? 

Er gået i stå ved der hvor der står x = 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juli 2018 af Studentos

x=\left\{\begin{matrix} \frac{4}{3}\\ -\frac{6}{3}=-\frac{2}{1} \end{matrix}\right.

OBS: Husk at a=-1.5


Svar #2
18. juli 2018 af Johan873 (Slettet)

hvordan kommer du frem til -6 / 3 og 4 /3 = -2/1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juli 2018 af Eksperimentalfysikeren

Der er to løsninger. Den ene svarer til +5 og den anden til -5.

+5: Tælleren bliver så -1+5=4 og nævneren er 3, derfor er den ene løsninge 4/3.

-5: Tælleren bliver -1-5=-6 og nævneren er stadig 3, så den anden løsnig er -6/3, som er lig med 2.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. juli 2018 af mathon

             \small x=\frac{-1\pm \sqrt{5^2}}{2\cdot \left ( -1\tfrac{1}{2} \right )}=\frac{-1\pm 5}{2\cdot \left ( -1\tfrac{1}{2} \right )}=\frac{-1\pm 5}{-3}=\left\{\begin{matrix} \mathbf{{\color{Red} -\frac{4}{3}}}\\2 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juli 2018 af Eksperimentalfysikeren

Jeg kan se, at jeg har rodet i fortegnene. #4 er korrekt.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.