Fysik

fysik

18. september 2018 af Nanna34 - Niveau: C-niveau

Beregn  resistiviteten ud fra grafens hældningskoefficient og tråedens diameter.

hældning=10,35

tråedens diameter=0,25mm


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2018 af peter lind

Hvilken graf ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2018 af swpply (Slettet)

Jeg formoder at du har lavet et forsøg hvor du har målt modstanden R i en konstantråd ved forskællige længder \ell. Der gælder derfor sammenhængen

                                                                 R = \rho\frac{\ell}{A}

hvor \rho er den omtalte resistivitet og A benævner tværsnitsarealet af konstantråden. Altså er den hældningskoefficient du har målt bestemt ved

                                                      10.35 =\frac{\rho}{A}

Bemærk at enheder mangler !!!!

Bruger du derfor at A = \pi\big(\tfrac{d}{2}\big)^2 hvor d benæver diameteren af konstantråden, da har du at

                                                 \rho = 10.35\cdot\pi\cdot\bigg(\frac{d}{2}\bigg)^2

Igen husk at enehder hørende til værdien 10.35


Svar #3
18. september 2018 af Nanna34

#1

Hvilken graf ?

altså spørgsmålet er hvordan kan man beregn resitivitet ud fra hældning som er 10,35 og trådens diameter som er 0,25mm


Svar #4
18. september 2018 af Nanna34

#2

Jeg formoder at du har lavet et forsøg hvor du har målt modstanden R i en konstantråd ved forskællige længder \ell. Der gælder derfor sammenhængen

                                                                 R = \rho\frac{\ell}{A}

hvor \rho er den omtalte resistivitet og A benævner tværsnitsarealet af konstantråden. Altså er den hældningskoefficient du har målt bestemt ved

                                                      10.35 =\frac{\rho}{A}

Bemærk at enheder mangler !!!!

Bruger du derfor at A = \pi\big(\tfrac{d}{2}\big)^2 hvor d benæver diameteren af konstantråden, da har du at

                                                 \rho = 10.35\cdot\pi\cdot\bigg(\frac{d}{2}\bigg)^2

Igen husk at enehder hørende til værdien 10.35

mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. september 2018 af swpply (Slettet)

Velbekommen,

Skriv indelig igen i tråden hvis der skulle være flere vanskeligheder med opgaven :-)


Svar #6
18. september 2018 af Nanna34

#5

Velbekommen,

Skriv indelig igen i tråden hvis der skulle være flere vanskeligheder med opgaven :-)

det ska jeg nok:))))) virkelig tak!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2018 af mathon

eller noteret
                            \small \small \frac{R}{L}=\frac{\varrho}{a}

                            \small \varrho =\frac{R}{L}\cdot a

                            \small \varrho =\left ( 10.35\; \tfrac{\Omega }{m} \right )\cdot \tfrac{\pi }{4}\cdot d^2

                            \small \varrho =\left ( 8.13\; \tfrac{\Omega }{m} \right )\cdot d^2

                            \small \small \varrho =\left ( 8.13\; \tfrac{\Omega }{m} \right )\cdot \left ( 0.25\cdot 10^{-3}\; m \right )^2=5.08\cdot 10^{-7}\; \Omega m


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.