Biologi

Bananfluer

18. oktober 2018 af HannahMørk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg har følgende opgave:

En banaflue med vildtype træk (grå krop og normale vinger) - men heterozygot for generne der speificerer disse træk

(b+b, vg+ vg) - krydses til en sort flue med rudimentære vinger. I afkommet ses følgende fænotypiske fordeling: 778 er vildtype: 785 er sorte

med rudimentære vinger; 162 er grå/rudimentær; 158 er sort/normal vinget. Hvad er den genetiske afstand mellem generne for kropsfarve og vingeform?

Som det ser ud til skal jeg sige: Antal rekombinanter/totalt antal * 100 i følge min bog, men antal rekombinanter er det når jeg eksempelvis siger 162 + 158, så får jeg det totale antal offspring, og hvad er det totale antal, er det parentale klasser, fordi så tænker jeg vel, at der kun findes 2 parentale klasser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2018 af Lillon (Slettet)

Antal rekombinanter/ totalt antal * 100 = rekombinationsfrekvens RF

Antal rekombinanter = som du har skrevet: 162 + 158

Totalt antal = totalt afkom = alle fluer i F1: 778 + 785 + 162 + 158


Skriv et svar til: Bananfluer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.