Matematik

hjææælp

19. januar 2019 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

hjælp til gennemgang af den vedhæftede opgave? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2019 af peter lind

Du skal differentiere f først med hensyn til y og derefter med hensyn til x(eller omvendt rakkefølgen er ligegyldig). Prøv selv at gå i gang med at udregne det. Du har jo set masser af eksempler på det


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2019 af mathon

         \small \frac{\partial f}{\partial x}=1\cdot e^{2x+y}+\left ( x+2y \right )\cdot e^{2x+y}\cdot 2=\left (1+2x+4y \right )e^{2x+y}

       \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \frac{\partial ^{\, 2}f}{\partial x\partial y}=4\cdot e^{2x+y}+\left ( 1+2x+4y \right )\cdot e^{2x+y}\cdot 1=\left (4+1+2x+4y \right )e^{2x+y}=\left ( 5+2x+4y \right )e^{2x+y}


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.