Matematik

samlede materialepris

17. februar 2019 af ulla9988 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået denne opgave, som jeg virkelig ikke kan løse....Håber nogen kan hjælpe, tak på forhånd.

For en bestemt type kasse med kvadratisk bund og låg er prisen for materialet til låget 10 kr./m2 og prisen for materialet til sider og bund er 8 kr./m2 . Kassens rumfang er 1 m3 

a) Opstil et udtryk for den samlede materialepris som funktion af sidelængden af kassens bund.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2019 af mathon

a)

\textup{kasseh\o jde:}
                       \small h=\frac{1}{x^2}

                       \small \small \begin{array} {lrclcr} \textup{l\aa g+bund-pris:}&&=&2\cdot x^2\cdot 10&=&20x^2\\\\ \textup{pris 4 sider:}&&=&4\cdot \frac{1}{x^2}\cdot x\cdot 8&=&32x \\\\ \textup{samlet materialepris:}&&&&=&20x^2+32x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2019 af ringstedLC

#1: Ups, bunden koster 8 kr./m2

Se nogle bedre svar her: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1880992


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2019 af mathon

korrektion i overensstemmelse med #2's korrekte UPS:

a)

\textup{kasseh\o jde:}
                       \small h=\frac{1}{x^2}

                       \small \small \small \small \begin{array} {lrclcr} \textup{l\aa g+bund-pris:}&&=& x^2\cdot 10&=&10x^2\\\\ \textup{pris 4 sider + bund:}&&=&\left (4\cdot \frac{1}{x^2}\cdot x+x^2 \right )\cdot 8&=&8x^2+32x \\\\ \textup{samlet materialepris:}&&&&=&18x^2+32x \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2019 af mathon

endnu en korrektion:

a)

\textup{kasseh\o jde:}
                       \small h=\frac{1}{x^2}

                       \small \small \small \small \small \begin{array} {lrclcr} \textup{l\aa g-pris:}&&=& x^2\cdot 10&=&10x^2\\\\ \textup{pris 4 sider + bund:}&&=&\left (4\cdot \frac{1}{x^2}\cdot x+x^2 \right )\cdot 8&=&8x^2+32x \\\\ \textup{samlet materialepris:}&&&&=&18x^2+32x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2019 af AMelev

Opdater lige din profil. B-niveau harmonerer ikke med 9. klasse.


Svar #6
17. februar 2019 af ulla9988

mathon - mange tak, men opgaven siger at jeg skal opstille en funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2019 af AMelev

I det, du har skrevet i #0, står der bare, at du skal opstille et udtryk, men hvis du vil angive prisen som en funktion af sidelængden, så kald den samlede materialepris/kr f(x), så du har f(x) = .....

Mht. udtrykket for f(x), så se linket i #2, der kan du tjekke med det rigtige.


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. februar 2019 af mathon

#6

a)

\textup{kasseh\o jde:}
                       \small h=\frac{1}{x^2}

                       \small \small \small \small \small \small \begin{array} {lrclcr} \textup{l\aa g-pris:}&&=& x^2\cdot 10&=&10x^2\\\\ \textup{pris 4 sider + bund:}&&=&\left (4\cdot \frac{1}{x^2}\cdot x+x^2 \right )\cdot 8&=&8x^2+32x \\\\ \textup{samlet materialepris:}&&&&=&18x^2+32x\\\\ \textup{prisfunktion:} &f(x)&=&18x^2+32x \end{array}


Svar #9
17. februar 2019 af ulla9988

og bare lige for at være sikker, hvilken forklaring er der på, at man sætter x i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2019 af AMelev

Se tråden, der er angivet i #2.


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. februar 2019 af mathon

Låget er et kvadrat med siden x
dvs med arealet x2.
kvadratmeterprisen er 10 kr

pris:
            \small \textup{pris} =\textup{ areal} \cdot \textup{kvadratmeterpris}

            \small \textup{pris} =x^2 \cdot 10=10x^2


Svar #12
17. februar 2019 af ulla9988

Tusind tak. Det var virkelig en KÆMPE HJÆLP


Skriv et svar til: samlede materialepris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.