Kemi

Uorganisk kemi

25. marts 2019 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående
Nogle der kan hjælpe. ?

Opgave 4. For elementet:?Ni(s) | NiSO4 (0,0150 M, aq) || HClO4 (0,300 M, aq) | O2(g) (1,00 bar) ?Pt(s)
er de indgående elektrodeprocesser (25 ?C):?Ni2+(aq) + 2 e– ? Ni(s) E0 = ?0,257 V
O2(g) + 4H+(aq) +4e– ? 2H2O E0 = 1,229V Cellepotentialet (“EMK”) udtrykkes som Ecelle = Eh – Ev, og (RT/F)ln 10 = 0,0592 V ved 25 ?C.

4a) Beregn højre halvelements bidrag, Eh, til cellepotentialet
Beregn venstre halvelements bidrag, Ev, til cellepotentialet
Beregn cellepotentialet, Ecelle

4b) Opskriv den kemiske proces, som foregår, når elementet i spørgsmål 4a) leverer strøm

4c) Standardelektrodepotentialet er ?0,476 V for processen: [Ni(NH3)6]2? + 2 e– ? Ni(s) + 6 NH3 Beregn ligevægtskonstanten, ?6, for reaktionen (3 point): Ni2+ + 6 NH3 ? [Ni(NH3)6]2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2019 af mathon

4a)
          \small E_h=E^\Theta -\frac{0.0592\; V}{z}\cdot \log(Y)=

                     \small 1.229\; V-\frac{0.0592\; V}{4}\cdot \log\left ( \frac{1}{0.300^4} \right )=1.198\; V

          \small E_v=E^\Theta -\frac{0.0592\; V}{z}\cdot \log(Y)=

                     \small 0.257\; V-\frac{0.0592\; V}{2}\cdot \log\left ( \frac{1}{0.0150} \right )=0.203\; V

          \small E_{celle}=E_h-E_v=\left (1.198-0.203 \right )V=0.995\; V


Skriv et svar til: Uorganisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.