Matematik

trekant beregning

24. maj 2019 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal forklare hvordan vinkler kan beregnes i den retvinklede trekant. Bruges cosinus- og sinusrelationerne kun til vilkårlige trekanter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2019 af oppenede

Den rette vinkel er triviel.

Hvis den ene af de to andre kendes (kald den v), så findes den sidste ved 90-v

Hvis den rette vinkel er den eneste kendte vinkel, så skal du kende 2 sider, og bruge den af følgende formler der har at gøre med de kendte sider: 
     sin(v) = mod / hyp 
    cos(v) = hos / hyp
     tan(v) = mod / hos


Svar #2
24. maj 2019 af Fatima2904

hvad betyder "triviel"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2019 af mathon

triviel: forudsigelig, velkendt og dagligdags og derfor kedelig, uinteressant eller trættende.


Skriv et svar til: trekant beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.