Fysik

Elektrisk enegi

17. juni 2019 af mi28 - Niveau: B-niveau

hej jeg skal til eksamen i morgen i Fysik B. kan I hjælpe mig lige at forstå elektrisk energi samt hvordan den fremstilles og bruges i vores samfund. lidt noget om kraftværkers virkemåde og nyttevirkning.

pft.

/michelle


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lll} \textup{den n\o dvendige sp\ae nding}\\ \textup{produceres ved induktion:}&\varepsilon _{ind}=-N\cdot B\cdot A\cdot \omega \cdot \sin(\omega t+\varphi _o)\\\\ \textup{hvor}&\begin{array}{llll}\varepsilon _{ind}&\textup{er induktionssp\ae ndingen}&\textup{m\aa lt i }V \\\\N&\textup{er antal vindinger}\\\\ B&\textup{er magnetfeltets magnetiske induktion}&\textup{m\aa lt i }\frac{N}{A\cdot m}\\\\ A&\textup{er spolens tv\ae rsnitsareal}&\textup{m\aa lt i }m^2\\\\ \omega &\textup{er rotors vinkelfrekvens}&\textup{m\aa lt i }s^{-1}\\\\ \varphi _{0}&\textup{er begyndelsesfasen} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2019 af mathon

Grundet selvinduktion, der virker bremsende på rotors rotation, skal skovlhjulene i turbinen presses rundt, hvilket sker ved trykket fra overophedet damp.

Opvarmningen af vand til overophedet damp, kan ske ved hjælp af forskellige energikilder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2019 af mathon

                                                 \small \left [ B \right ]=Tesla=\frac{Wb}{m^2}=\frac{Vs}{m^2}=\frac{\frac{J}{As}\cdot s}{m^2}=\frac{\frac{Nm}{A}}{m^2}=\frac{N}{A\cdot m}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2019 af mathon

vinkelfrekvens = cycliske frekvens


Skriv et svar til: Elektrisk enegi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.