Matematik

Matematisk model

21. august 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Peter starter et nyt udlejningsfirma i 2002, hvor han har købt en lejlighed i Aarhus. Udviklingen af firmaet vokser eksponentielt. I 2008 råder firmaet over hele 64 lejligheder.

- Opstil en matematisk model for udviklingen i Peters udlejningsfirma. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2019 af SuneChr

Lad året 2002 svare til x = 0
Da har vi:
   f (0) = ba= b = 1
   f (6) = ba6 =  64
a = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2019 af mathon

             \small \begin{array}{llllll} &\textup{model:}&f(x)&=&1\cdot (1+r)^{x}\\\\ &&64&=&(1+r)^6\\\\ &&64^{\frac{1}{6}}&=&1+r\\\\ &&2&=&1+r\\ \textup{dvs}\\ &&f(x)&=&2^x \end{array}


Svar #3
21. august 2019 af Danmark2018

Jeg er ikke helt med. Er svaret 2?


Svar #4
22. august 2019 af Danmark2018

?


Skriv et svar til: Matematisk model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.