Kemi

Kemisk Ligevægt -jernthiocyanation

19. september 2019 af Loua - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg står simpelthen og kan ikke rigtig få kringlet mit hovede rundt om dette spørgsmål. 
Så ville høre om der var en herinde, der havde en forklaring eller kunne hjælpe.

Opgaven lyder således:
Betragt følgende ligevægtssystem, hvor gule jern(III)ioner, reagere med farveløse thiocyanationer og danner den røde farve og stof jernthiocyanation.
a) udregn K (som er lig med Y når systemet er i ligevægt)
Hele blandingen fylder 1 Liter, og derefter har jeg fået oplysningerne at:
Fe^3+ = 3 Mol/1L
SCN^- = 3 Mol/1L
FeSCN^2- = 3 Mol/1L
Derefter har jeg sat det ind i reaktionsbrøken og udregnet det således: 3/3*3=0,33
Er dette korrekt antaget?

Tak på forhånd!


 


Skriv et svar til: Kemisk Ligevægt -jernthiocyanation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.