Matematik

Ligning

22. september 2019 af martin1235 - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe? evt. give et eksempel

2*In(3x-1)=12

Hvordan løser jeg den, og hvad står "In" for?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2019 af StoreNord

Den naturlige logaritme.
Dens modsatte funktion er ex.
Divider med 2 på begge sider.
Anvend så ex på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2019 af Zagoria (Slettet)

supplering til #1

2· ln ( 3·x -1 ) = 12

   ln ( 3 · x - 1 ) = 12/2

        3 ·x -1 = e12/2 = e6

        3 · x  = e6 +1

             x  = (e6) / 3  + 1/3

             x = 134.81


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.