Kemi

pH beregning af base!

12. november 2019 af frozone7 - Niveau: B-niveau

Hej hvordan beregner man pH værdien af en base - NaOH med en koncentration på 0,010 M?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} &OH^-&\textup{ er en st\ae rk base}\\\\ \textup{hvorfor}&\left [ OH^- \right ]=&c(OH^-)=0.010\; M\\\\ \textup{og dermed}&-\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )=&-\log(0.010)=-(-2)=2\\\\ &pOH=2\\\\ \textup{ved 25}\degree C&pH=14-pOH=&14-2\\\\ &pH=12 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2019 af Zagoria (Slettet)

pOH = -log ( 0.01)

pOH = 2

pH + pOH = 14

pH + 2 = 14

pH = 14-2 = 12


Skriv et svar til: pH beregning af base!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.