Matematik

matematik

09. december 2019 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nisserne på værkstedet skal til at pakke gaver ned i kasser. Nisserne skal finde kassen med det største rumfang, hvis dimensioner har summen 20.

(To af siderne må godt have den sammen længde).

Hvor stort er rumfanget af kassen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2019 af Repeno

For at beregne rumfang af en kasse skal du bruge formlen V=l*b*h

l= Længde

b=Bredde

h=Højde

Kassens rumfang kunne fx. være. V=2*2*5 = 20

2cm lang, 2cm bred og 5cm høj.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2019 af StoreNord

For at beregne rumfang af en kasse skal du bruge formlen V=l*b*h

l= L\ae ængde

b=Bredde

h=H\o jde


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2019 af AMelev

.... kassen ..... rumfang, hvis dimensioner har summen 20. Betyder det, at l*b*h = 20? 

Opgaven kan ikke løses med de givne oplysninger, men hvis man beslutter, at to af siderne skal have samme længde, fx grundfladen skal være et kvadrat med sidelængden x, så skal x + x + h = 20, så h = 20 - 2x.
Dermed bliver rumfanget f(x) = x
·x·(20 - 2x) = 20x2 - 2x3.
Så kan du tegne grafen for f(x) og aflæse max.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2021 af Felka

For at finde rumfanget af en kasse skal man gange højde, bredde og længde på kassen.

Vi ved at summen af siderne er 20.

Find gennemsnittet af siderne:

203=623

Dvs. nu kan man forsøge sig med at en af siderne har sidelængden 6 og de to andre har sidelængden 7.

Da summen af sidelængderne så vil være 20.

7⋅7⋅6=294cm2

Svaret er fra matematikfessor jeg lavede den forkert så du ikke behøvede :)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.