Matematik

Hvor stor en procentdel af julehjertet er rødt?

10. december 2019 af hubertgottlieb (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hjælp har brug for hjælp forklar på en nem måde tak.....

se fil jeg har vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af janhaa

ca 43 %


Brugbart svar (3)

Svar #2
10. december 2019 af SuneChr

Spørgeren vil angiveligt gerne have en forklaring:
Areal af hele hjertet:     π·42 + 82                      to halvcirkler og kvadrat.
Areal af rødt område:  1/2π·42 + 8·12 + 4·4·1    en halvcirkel og 8 kvadrater og 4 rektangler.
Areal af rødt område i procent  =  100%·Areal af rødt område / Areal af hele hjertet.


Skærmbillede 2019-12-10 kl. 11.28.25 AM.png  


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar kl. 20:24 af Ninett2410

Er der nogle der kan hjælpe mig med at forklare min datter og jeg, hvordan man regne den ud
Vedhæftet fil:IMG_0312.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar kl. 20:52 af jl9

Arealet af hele figuren Atotal er et kvadrat (10x10 cm) plus en cirkel - eller 2 halve cirkler - (diameter 10cm):

Atotal = 10*10 + Pi*52 = 178,5

Det grønne areal er lig det røde areal Arød plus den midterste kvadrat på 5x5 cm.derfor er:

Atotal = 178,5 = Arød + Arød + 5*5      =>    Arød = 76,75

Det røde areal udgør så:

Arød / Atotal * 100 = ? %


Skriv et svar til: Hvor stor en procentdel af julehjertet er rødt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.