Kemi

Hjælp il at beregne kemi opgave

17. januar 2020 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg løse denne opgave?

Til bestemmelse af enzymet alkalisk phosphatases specifikke aktivitet (AE,sp) måles absorbansen af produktet spektrofotomerisk til 0,716 i et reaktionsvolumen på 1000 μL. Hvis ekstinktionskoefficienten for produktet er 18.000 M-1. cm-1, lyslængden i kuvetten 1 cm, reaktionstiden 1 min og enzymets masseenhed (mE) er 0,3 mg, beregnes AE,sp til

Jeg ved, at jeg skal bruge formlen: Ae,sp = AE/mE = vmax / mE / V. 

Facit er 0,1326 U/mg


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2020 af Heptan

Man skal bruge Lambert-Beers lov,

A=lc\varepsilon

hvor A er absorbansen, l er lyslængden, c er koncentrationen og ε (varepsilon) er ekstinktionskoefficienten.

Isolér c i formlen og beregn

c=\frac{A}{l\varepsilon}

Efter 1 min har vi nu bestemt c (enhed M). Reaktionshastighed er bare koncentration/tid, så

v_{max}=\frac{c}{t}

hvor t = 1 min

Nu har du alle værdierne til at indsætte i din formel,

 Ae,sp = AE/mE = vmax /(mE / V)


Skriv et svar til: Hjælp il at beregne kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.