Kemi

Gibbs fri energi

17. januar 2020 af Jens1901 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg sidder og prøver at løse nedenstående opgave, men den volder lidt problemer. 

Jeg har har prøvet at bruge formlen: ?G = ?H-T*?S. Problemet er, at jeg næsten kun kan finde tabelværdierne for H i min bog? Den eneste tabelværdi, jeg kan finde for S, er for H2O, men ikke de andre. Hvad gør jeg? Er der en anden måde, den kan regnes på?

For reaktionen ADP +HPO42- + H+ --> ATP + H20 gælder det, at .....
A) reaktionen frigiver energi og ?G=7,3 kJ/mol
B) reaktionen forbruger energi og ?G=7,3 kJ/mol
C) reaktionen er energi neutral og ?G er derfor = O
D) reaktionen frigiver energi og ?G=-7,3kJ/mol
E) reaktionen forbruger energi og ?G= -7,3 kJ/mol

På forhånd tak!


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2020 af peter lind

Du kan hente handbook of chemistry and physics på nettet. Det er nok den mest omfattende tabelsamling der findes. Den kaldes også gummibiblen


Svar #2
17. januar 2020 af Jens1901

Den kan jeg ikke have med til eksamen, så det bliver lidt svært. :-/


Svar #3
17. januar 2020 af Jens1901

Kan jeg ikke blot sige delta g (produkter) - delta g (reaktanter)? 


Skriv et svar til: Gibbs fri energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.